Balenciaga

Balenciaga

Balenciaga är ett lyxmärke för kläder och accessoarer som grundades av den spanske modedesignern Cristóbal Balenciaga. Märket är känt för sin avancerade konstruktion och unika stil, och har en stark följarskara inom modeindustrin. Balenciaga har också etablerat sig som ett ledande märke inom streetwear-genren. Märket ägs idag av Kering, en fransk multinationell koncern som även äger andra välkända modehus som Gucci och Saint Laurent.

Balenciaga grundades år 1917 i San Sebastián, Spanien, av Cristóbal Balenciaga. Han var en framstående modedesigner som snabbt blev känd för sin unika stil och avancerade konstruktion av kläder. Märket blev snabbt populärt inom den högsta societeten i Europa och USA, och Balenciaga själv ansågs vara en av de mest inflytelserika modedesignerna under 1900-talet.

Under 1950-talet expanderade Balenciaga sin verksamhet och öppnade flera butiker i Europa och USA. Märket fortsatte att växa och etablerade sig som ett ledande lyxmärke inom modeindustrin. I början av 2000-talet övertogs Balenciaga av Kering, och märket har sedan dess fortsatt att utvecklas och lansera nya kollektioner med jämna mellanrum.

Idag är Balenciaga känt för sina kvalitativa och sofistikerade plagg, såsom kappor, klänningar och skor, samt för sina accessoarer såsom väskor och solglasögon. Märket har också etablerat sig som ett viktigt namn inom streetwear-genren, med sina populära sneakers och sportkläder. Balenciaga fortsätter att vara ett eftertraktat märke bland modeintresserade världen över.

Handla kläder ifrån Balenciaga

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.